Nyhetsbrev januar 2022

Godt nyt år!

Jeg sender denne e-posten til deg fordi du er på min kundeliste. Jeg lurer på om du kan tenke deg å hjelpe meg litt videre i utviklingen av systua mi, Kvilestein? Jeg brenner for å oppmuntre deg til å leve litt mer miljøvennlig i hverdagen og lurer på hva du trenger for å få til det? Hva skal til for at du velger å reparere noe, framfor å kjøpe nytt? Det vil være til stor hjelp for meg hvis du vil svare på en enkel spørreundersøkelse jeg har laget. Hvis du blir med kan du vinne et gavekort på 1000 kroner hos Kvilestein. Gavekortet kan brukes til valgfritt syoppdrag – eller du kan plukke produkter fra min lille butikk. Undersøkelsen tar ikke mer enn 5-10 minutter å gjennomføre. Her ser du tre eksempler på produkt-kombinasjoner du kan velge for gavekortet:

 Gå til undersøkelsen (svarfrist 16. januar for å bli med i trekningen).

Nytt med nyhetsbrev

Det har gått flere år siden jeg sendte ut nyhetsbrev, men nå tenkte jeg å gjøre det litt oftere. Har du lyst til å motta oppdateringer fra meg 3-4 ganger per halvår med en liten oppmuntring til hvordan du kan ta et lite skritt i hverdagen mot en grønnere livsstil? Jeg vil også selvsagt holde deg oppdatert på nye produkter fra meg, åpningstider og annet som endrer seg i systua mi. Hvis du vil være med, så heng på. Hvis dette ikke er noe for deg, så kan du selvsagt melde deg av lista når som helst. Kjenner du noen flere som kunne ha glede av dette, så tips de gjerne om å melde seg på.

Månedens tips

Jeg kjenner på en egen energi i starten på et nytt år. Det er jo tid for nyttårsforsetter, og jeg har mange ting jeg har lyst til å bli bedre på, bruke mer tid på – eller endelig få gjort. Mandag morgen sto vekkeklokka på 6.30 og hverdagssjokket kom. Energinivået som hadde føltes så stort, var plutselig borte og usikkerheten i forhold til utviklingen av pandemien lammer meg i forhold til å ta avgjørelser … Sånn er det for meg, det går stadig opp og ned med humøret og troa på fremtida og meg sjøl. Heldigvis er det mulig å starte på nytt mer enn en gang i året.

En ting jeg har erfart i eget liv, og som er grunnen til at jeg startet opp med Kvilestein, er at det er viktig å ta på alvor det som er viktig for meg. Hvis du over tid lever i konflikt med dine egne verdier, så kan du bli syk av det. For meg er det viktig å ha nok tid til familien min, tid til å trene og jeg ønsker å kunne ta bærekraftige valg i hverdagen – som for eksempel å kunne bruke beina eller sykkel i stedet for å kjøre til aktiviteter i nærmiljøet, å ha tid til å reparere klær – og jeg ønsker å ha tid til å være kreativ. Har du høye ambisjoner, så er det gjerne umulig å få tid til alt! For meg ble valget å jobbe mindre og mer fleksibelt med egen bedrift.

Mitt januartips til deg er å tenke gjennom hva som er viktig for deg å ha tid til. Og hva er mindre viktig? Hvis du skal få mer tid til noe, så må du bruke mindre tid på noe annet! Ikke lur deg selv til å tro at du bare skal bli mer effektiv. Døgnet har 24 timer, og vi trenger alle å sove noen av de timene. Noen dager er vi syke og noen dager skjer det uforutsette ting. Hvis du ønsker å endre noen vaner/prioriteringer, så start i det små. Da er det mye større sjans for å lykkes. Gi deg selv minst en måned på å innføre en ny vane. Kan du ofre 10 minutter av skjermtida di for å få tid til noe annet du har lyst til, for eksempel?

Jeg har bestemt meg for å få unna litt forskjellig som har hopet seg opp i kurven for ting som skal repareres. Minimum en fiks eller 10 minutter hver dag i januar. Det som skal stoppes for hånd ligger lett tilgjengelig på stua, sammen med nål og tråd, sånn at det er lett å ta fram når jeg setter meg ned med kaffekoppen etter middag, eller foran TVen på kvelden. Går absolutt an å få med seg litt TV-underholdning samtidig som det fikses, eller å høre på noe kjekt på radio/podkast eller musikk.

Hva skjer hos Kvilestein?

Lokale

Høsten 2020 fikk jeg innreda eget kunderom med egen inngang. Det er veldig kjekt å ha et eget rom hvor jeg kan ta imot kunder til prøving, uten å måtte geleide de gjennom alt rotet i huset vårt. Det er også en smittevernvennlig løsning som jeg er takknemlig for i disse tider. Adressen min er Münstersvei 34.

Åpningstider

Jeg har ikke faste åpningstider, men har åpent etter avtale. Jeg jobber hjemmefra og er ofte tilgjengelig på dagtid, men liker også å nyte dagslyset og ta meg en tur ut på formiddagen etter lunsj. Jeg tar også imot kunder på ettermiddag/kveldstid. I helgene prøver jeg å unngå å legge for mange avtaler. Er du i nærheten, så er det fullt mulig å bare ringe på døra, men vil du ha garanti for at jeg er der, så lag en avtale på forhånd!

Tjenester

Jeg gjør mye bunadjusteringer, reparasjoner av klær, bytter glidelåser, legger opp bukser, syr inn og ut… I tillegg tar jeg imot bestillinger på produkter du ønsker, som bunadskjorte, trekk til madrasser, gardiner osv. Jeg kan også montere bl.a. Nordlandsbunad. Jeg har ikke lang venteliste, så små oppdrag fikser jeg som oftest i løpet av en uke. Mars til mai er normalt travlere, så har du en bunad som skal justeres til konfirmasjon eller 17. mai, så ta gjerne kontakt 

For tida jobber jeg med tanker om å ha reparasjonskvelder eller kurs. Er du interessert i å bli med på det, så ta kontakt, eller svar på spørreundersøkelsen min. 

Inspirasjon

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook, der deler jeg fra systua og livet mitt – med fokus på å inspirere til en grønnere livsstil.

Nyt vinteren videre og husk å svare på spørreskjemaet, hvis du ikke har gjort det allerede. På forhånd tusen takk!

Vennlig hilsen

Ingeborg Marta Strand

E-post: kvilestein@gmail.com

Telefon: 918 59 049

Besøksadresse: Münstersvei 34, 3610 Kongsberg

Er du ikke lengre interessert i å få nyhetsbrev fra Kvilestein.no? Vennligst klikk her for å melde deg av.