Nyhetsbrev november 2018

Nå var det skikkelig lenge siden jeg sendte forrige nyhetsbrev. E-post-kassen min fylles fort opp med stort og smått av e-poster, på tross av at jeg er ganske så kresen på hva jeg sier «jatakk» til, av typen nyhetsbrev og reklame. Så derfor så har jeg vel tenkt at jeg ikke skriver noe, med mindre jeg har noe NYTT å fortelle. Men på et år så skjer det jo litt i alle fall, enten det føles stort eller lite.

Det viktigste i år har vel vært at jeg har satsa mer på systua og mindre på kurs og inspirasjon (blogg). I vår var det full fart med bunader som skulle sys inn eller ut, opp eller ned til konfirmasjoner og 17. mai.

En annen nyhet er at jeg har startet samarbeid med butikk Koseli’ i Bussedalen 1. Der selger jeg nå produktene som jeg syr og jeg jobber der hver torsdag fra 10-13. I tillegg til mine varer selger vi kristne bøker, noen gaveartikler og det meste av brukte ting. Bruktbutikken inneholder både klær, leker, glasstøy, bøker, mindre møbler og diverse annet. Etter hvert skal det også bli kafé. Lokalet i andre etasje brukes også til studenttreff, kunstutstillinger mm.

Nye produkter som jeg har til sydd for salg er i hovedsak ikke lagt i nettbutikken, så da må du innom butikken for å se disse. Noe har jeg delt på Facebooksiden. Hvis du ikke bor i Kongsberg, så sender jeg gjerne, bare ta kontakt. Det er imidlertid en del jobb med å legge ting i nettbutikken, så det har jeg ikke prioritert nå.

Det som har solgt best i nettbutikken er adventskalenderen som består av 24 nummererte poser. Jeg har sydd denne i litt ulike stoffer. Jeg begynte med noen gamle dynetrekk, så har jeg brukt restestoffer og gamle julegardiner. Nå har jeg bestilt inn noen nye julestoffer. Ønsker du å bestille en adventskalender og få den før desember, så må du bestille så snart som mulig. Hvis du kan tenke deg å sy en selv, eller trenger noen tips til hva du skal fylle den med, så kan du finne «oppskrift» og inspirasjon på dette blogginnlegget: http://kvilestein.no/2015/11/05/hyggelig-og-praktisk-adventskalender/

Ungene mine har alltid delt på en adventskalender, slik at det bare er et barn som får gave hver dag fram mot jul. Noen ganger kan «gaven» være et gavekort på en aktivitet, noe hyggelig vi gjør sammen. Så selv om vi har kalendergaver, så trenger det ikke være noe materielt. I fjor forsøkte vi noe nytt, ved at ungene fikk ansvar for å fylle noen av posene hver og gi en gave til hverandre og til oss voksne. Det tenker jeg at vi skal gjenta i år, for det var veldig hyggelig.

Har du begynt å tenke på julegaver? Jeg vegrer litt for å begynne å tenke på det for tidlig, for jeg synes ikke jula skal få ta alt for stor plass, og i alle fall vil jeg ikke bli lei av den før den faktisk kommer. Julegaver er vanskelig for meg, fordi jeg synes vi har så mye og trenger så lite – og det er fort gjort å «bomme» med det man kjøper, slik at vi bare bidrar til å fylle skapene våre enda mer og på en måte bare produsere mer søppel. Så kanskje det er verdt å starte litt tidlig med å tenke ut bra gaver? Gaver som både kan glede mottakeren, som er miljøvennlige og som kan støtte en liten lokal bedrift, må vel være som et slags «kinderegg», eller hva?

Jeg har noen produkter i mitt «sortiment», som jeg gjerne anbefaler til jul:

Bunadpose/klespose – en kjekk pose til å oppbevare penkjole, dress eller bunad. Sydd av brukte dynetrekk. Finnes i flere lengder og ulike mønstre. Lukking nede med knapper eller snøring/snorer.

Gymsekk – enkel lett gympose med bærereimer som er kjekk for barn som skal ha med gymtøy på skolen. Sydd i dusjforheng-stoff.

Skiftepose/strikkepose mm. Perfekt til babyen og til barn som skal ha skiftetøy på skole og i barnehagen. Barnets navn sydd på posen gjør dette til en unik personlig gave, og er veldig praktisk. Posene er også kjekke til strikketøyet eller annet håndarbeid. Disse er redesign, sydd av dynetrekk, gardiner el.l.

Fruktnett eller pakkepose? Enkle nett som du kan bruke i stedet for plastpose i fruktdisken. Redesign, sydd av blondegardin. Kan også brukes for å holde orden i kofferten når du skal ut å reise. Kjekt å kunne se igjennom posene, så er det lett å finne hva som er hvor.

Forkle – en klassiker som ikke går av moten? Jeg heier på å bruke forkle når du lager mat, for da unngår du vanskelige flekker som ødelegger klærne – og du kan unngå å vaske klærne mer enn nødvendig. Bra for miljøet og lettvint for deg! Disse som jeg har på lager er redesignet. Barnestørrelser kan du gjerne bestille!

Potteskjuler med favorittsitat eller bibelvers. Forny interiøret enkelt med en redesign potteskjuler – og legg vekt på noe som er viktig for deg (eller den du gir gaven til). Kan sys i forskjellige størrelser.

 

Alltid bruk for en veske til? Selv jeg må innrømme at det er kjekt med flere vesker i ulike størrelser. Kanskje har du en hobby som trenger en egen veske til sine ting? Ta gjerne en kikk på de dongeriveskene som ligger i nettbutikken. Ønsker du en personlig applikasjon eller tekst på, så kan du bestille det.

Handlenett/stort nett. Disse fine solide nettene er sydd i nye sterke stoffer.

Sitteunderlag i ull med navn eller applikasjon på er en varmende gave for en som er glad i å gå på tur, eller sitte på verandaen.

Gavekort på bunadsjustering, PC-veske, kjole… Det kjekke med gavekort er jo at mottakeren bestemmer.

Lykke til med gavekjøp og andre jule- og adventsforberedelser!