Finn skatter i naturen – og pynt opp i høstmørket

IMG_20171119_160609-DeleDet er novemberlørdag og jeg og ungene vet ikke riktig hva vi skal finne på. Vi trenger en tur ut, synes i alle fall jeg. Været er fint – men det er ikke snø til å gå på ski eller ake… På veien er det glatt og ikke føre for sparkesykkelen heller…

Da foreslår jeg at vi kan ta en tur i skogen og finne noen greiner som vi kan lage adventspynt av? Jeg har lyst til å lage en kjegle som vi kan ha utelys på. Eldstejenta mi får lyst til å lage en hjertekrans, mens lillesnupp finner ut (ved hjelp av et bilde vi fant på nettet) at hun vil finne pinner som hun kan lage et juletre av… Og sønnen min – vel, for å være helt ærlig så ble han med under tvang. Dørstokkmila er som kjent lang noen ganger, men så snart vi var ute av døra så var det meste greit. Ungene som ikke syntes det var noe å finne på ute, fant plutselig på den ene leiken etter den andre… Vi så et ekorn, som pilte opp i et tre og satt der og spiste en kongle. Det var ikke så lett å ta bilde av det med mobilen…

IMG_20171118_130922-Dele

Det ble mest mor som kutta greiner. Noen lange til kjegla og noen mindre til hjertekransen. Til slutt ville vi ha noen kongler til å pynte opp med. Det var ikke så lett å finne fine kongler på bakken, så da måtte det litt klatring til.

IMG_20171118_134005-Dele

IMG_20171118_134037-DeleVel hjemme igjen så fant vi ut at det kanskje var greiest å ta med greinene inn for å lage noe med de… Jeg brukte ståltråd for å feste greinene til kjegla sammen i toppen, og for å få den til å stå stødig, så festet jeg også pinner rundt nederst fra grein til grein. Kryss-surringer fungerer fint.

IMG_1169-Dele

Når kjegla var montert, pyntet jeg den med en julelenke og en snøkrystall som ungene har laget av nabbiperler. Og så til slutt en lyskjede.

IMG_1179-Dele

Eldstejenta fiksa det meste av hjertekransen selv, bare med ørlite hjelp til å holde. Fant ut at det var greiest å begynne med et par greiner og så feste på flere etter hvert. Tynn ståltråd funka fint til å feste med.

IMG_1170-Dele

Kongler og pinner har vi fortsatt liggende – kanskje vi får brukt dem hvis vi kjeder oss en annen dag.

IMG_1177-Dele

Velkommen til oss! IMG_1181-Dele