Tøffe reparasjoner!

I fjor høst blogget jeg om utstyrspress ved skolestart og proklamerte fornøyd at minstesnuppa i familien her var stolt og fornøyd over å arve skolesekk etter storesøster. IMG_7834-DeleVel et år etter er sekken fortsatt i daglig bruk. Imidlertid kan jeg vel like gjerne innrømme at etter over 4 år (?) med tøffe skoledager kan vel selv en kvalitets-sekk trenge noen reparasjoner. Det siste nå var at den plast-spenna som er til å feste brystreima var knekt og ikke mulig å bruke lengre.

Og… selv her i huset kan det ta sin tid å faktisk få satt seg ned og få gjort sånt noe. For når kommer du på ting trenger å repareres? Når du skal bruke det så klart! Og når ungen legger i vei med sekken på snei, uten brystreima som skulle holde den på plass, så har du jo ingen mulighet til å få gjort noe med saken. Og når sekken kommer hjem igjen og henger fint på knaggen sin, hvem tenker på den brystreima da, vel? Nei, da er det lekser og middag og aktiviteter og masse annet på planen.

Men denne uka tenkte jeg at nå må det jammen bli en slutt på sånt slurv og nå skal jeg skrive en huskelapp og dessuten si til sekke-eieren at hun må minne meg på det i kveld! Så da kom sekken til sy-rommet og jeg fant en ny (gammel) spenne til brystreima og sprettet opp og sydde på! Alt i alt var det hele ganske enkelt og fort unnagjort.IMG_20171011_212148_resized_20171014_105236808IMG_20171012_080507_resized_20171014_105232587

Kvilestein-tips for tøffe reparasjoner:

  1. Ta gjerne vare på spenner fra sekker, vesker og annet som er utslitt før du gir de til Fretex eller andre som gjenvinner sådanne saker. Så har du noen liggende som kan brukes når noe går i stykker, eller du skal sy noe…
  2. Har du en symaskin så vil den antakelig klare jobben med å sy igjennom reimer og kraftige stoffer. MEN HUSK å skifte til en kraftig nål, 100 er fint.
  3. Bruk gjerne en kraftigere sytråd til jobben for eksempel bjørnetråd eller en sterk denimtråd. Har du ikke det for hånden så sy flere ganger fram og tilbake eller bruk en trippel rettsøm.
  4. Og for øvrig: Det tar ikke kortere tid om du venter noen måneder med å gjøre det – så det gjelder i grunnen å bare ta tak i det med det samme! Skriv en huskelapp eller sett opp en reparasjonskveld i kalenderen!IMG_20171012_080511_resized_20171014_105234967

Så var snuppa klar for skoledagen! Har du noen reparasjoner liggende som skulle vært gjort? Kom gjerne med spørsmål, erfaringer og tips i kommentarfeltet!