Restemuffins

IMG_20170606_112959_resized_20170615_111238281-Dele

Jeg er litt usikker på om alt kan kalles muffins hvis du steiker det i en muffin-form? Det kan være at jeg gir ungene feil assossiasjoner hvis jeg sier at i dag skal vi ha muffins til middag? Egentlig er dette en slags scones med middagsrester som passer perfekt for folk på farten. Til å ta med på sommeravslutning, til å spise i bilen på vei til hytta (eller hvor du nå har tenkt deg), eller som picnic-mat på sånne herlige sommerdager hvor ingen vil være inne og spise kjøttkaker – De vil heller dra å bade så klart! Eller som lunsj på jobben når du er lei av brødskiver? Kort sagt, veldig enkelt og anvendelig. Beregn 30-40 minutter på å lage de.

Jeg prøver ikke å slå meg opp som matblogger, altså. Men våger meg på denne enkle retten som jeg mener er perfekt for å bruke opp rester som finnes i kjøleskapet.

Basis-røra lager du på følgende måte (sånn ca):

Bland i hop:

  • 550 gram mel (jeg tar gjerne halvparten hvetemel og resten fin sammalt hvete, evt litt havremel)
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 1 ss bakepulver
  • 75 gram flytende margarin (eller smeltet margarin)
  • 4 dl melk (sur eller søt)
  • 2 egg (kan sløyfes)

Deretter putt oppi hva som måtte gjøre kjøleskapet mer ryddig, eller hva du har lyst på eller hva du tenker vil gjøre godt i “muffinsene”!

Denne gangen brukte jeg:

  • En liten boks paprika i biter
  • Litt rester av tacokjøttdeig
  • En halv grillet svinekotelett (uten bein, i biter)
  • Litt kokt gulrot i biter (revet rå gulrot er også godt)
  • En halv tomat i biter
  • Litt revet ost
  • Et halvt beger cottage cheece
  • Litt potetmos

Fordel røra i små muffinsformer og steik de ca 15 minutter på 200 grader.

Spises varme eller kalde. Våre tålte greit å bli puttet i en plastboks mens de ennå var varme. Vi spiste dem mens vi ventet på neste time på sykehuset og tok med de gjenværende på sommeravslutning;-)

IMG_20170606_112930_resized_20170615_111236368-Dele