Deilig, myk, strikka hals

Nå vet jeg hva du kan strikke til meg, mamma! En sånn!

Vi er i en klesbutikk (det er ikke en vane vi har altså, men vi hadde en julegave som måtte byttes) og 11-åringen min holder opp en vid, strikka “hals”:

IMG_3266

At hun har hundre skjerf og buffer fra før velger jeg å ignorere i dette tilfellet. For dette kunne jo være et inspirerende prosjekt. Og jeg er ikke så gira på å strikke fornuftige ting som ingen vil bruke. Jeg knipsa et par bilder i butikken. Jeg føler at dette ble litt plagiat, altså, men jeg måtte jo sørge for å huske hva det var 11-åringen ønsket seg.

Vi gikk sammen i garnbutikken og jeg prøvde fortvilet å forklare jentungen at det ikke var aktuelt for meg å kjøpe et garn som kostet hundre kroner per nøste. “Hvis vi kjøper et tynt garn som jeg strikker dobbelt med, så vil det se ut som om det er tykt. ” Hm, det var visst vanskelig å forstå. Vi kjøpte to nøster med “Drops baby merino” i en lys gråfarge. Jeg antar at halsen vi så på i butikken var strikket i en akrylblanding. Ved å velge ull får vi en hals som er mye varmere. Baby-ull-garnet er dessuten både mykt og deilig.

Jeg fant fram en tykk rundpinne. Det jeg hadde for hånden var nr 6.

IMG_9083-Dele

Oppskriften ble til mens jeg strikket. Deler den her:

Legg opp 100 masker med dobbelt garn på rundpinne nr 6.
Strikk 8 omganger vrangbordstrikk: 1 rett og en vrang.
På den 9. omgangen strikk alle masker rett samtidig som du øker med en maske for hver 5. maske. Etter økning har du 120 masker.
Start mønsterstrikk på den 10. omgangen:
Mønsteret går slik:
1. omgang: *2r, 2 vr, 1r, 3 vr*, gjenta fra * til * ut omgangen.
2. omgang: *2r, 3vr, 1r, 2vr*, gjenta fra * til * ut omgangen.
3. omgang: Strikk som 1. omgang
4. omgang: *Ta første maske av pinnen og sett den på en hjelpepinne, strikk 1 m r, strikk masken fra hjelpepinnen rett, 3vr, 1r, 2vr*, gjenta fra * til * ut omgangen.

Gjenta disse fire omgangene til halsen er så lang som du ønsker før avslutning med vrangbord. I overgangen til avsluttende vrangbord strikk en omgang med rett hvor du tar sammen 1 maske for hver sjette maske slik: *Strikk 4 m, 2m sammen* gjenta fra * til * ut omgangen. Deretter strikk 8 omganger med vrangbord: 1 r, 1vr, 1r, 1 vr osv.

Fell av. Fest trådene. Ta på halsen og nyt den lune varmen i vinterkulda! IMG_9088-Dele

Jeg brukte 2 garnnøster og passet på å felle av før garnet tok slutt.

IMG_9081-Dele