Strikkepinneorganisering

Jeg lever i den overbevisning at jeg er en strukturert person. Et ordensmenneske. En sånn en som holder oversikt over avtaler og som regel kommer presis. Jeg har ganske god kontroll over filene på datamaskinen min også. Men jeg er ikke så glad i å rydde. Jeg synes det er gøy å lage gode systemer for å holde orden, men ganske kjedelig å følge opp systemene. Men hvis systemene er gode og lettvinte så går det litt bedre. Det må ikke være tungvint verken å finne fram eller å legge på plass.

Derfor er jeg stadig på jakt etter gode løsninger på mine praktiske ordensproblemer i heimen.

Sånn ser det ut i strikkepinneskuffen min. Eller rettere sagt, sånn så det ut før jeg begynte min lille aksjon “Strikkepinneorganisering”:

IMG_4264-Dele

Både restegarn og diverse rot hadde funnet veien til skuffen som egentlig vel bare skulle inneholde litt sysaker, strikkepinner og heklekroker. Alt som ikke har sin egen plass finner som regel veien til en eller annen skuff når jeg rydder, så blir det i alle fall litt orden på overflaten…

Selve strikkepinne-etuiet så slik ut:

IMG_4266-DeleDet var nesten ingen strikkepinner i det lengre, for alle pinnene lå rundt omkring på forskjellige steder i skuffen, eller sammen med noen av strikketøyene. På tide med et nytt system?

Jeg kom til å tenke på en video som noen hadde delt på Facebook-veggen min for en tid tilbake. Kanskje jeg kunne modifisere den ideen litt og få den til å romme både strikkepinner og heklekroker?

Over sybordet mitt hadde jeg plass på veggen. Jeg begynte med å måle litt og tenke ut hvor mye plass jeg trengte og hvor mye plass jeg hadde til rådighet på veggen. Så lette jeg fram dongeribukser med forskjellige lommer og en dongeribukse som jeg kunne bruke som bakgrunn og begynte å plassere ut: IMG_4271-DeleFor å få flere mindre rom i hver lomme, så sydde jeg en eller flere rettsømmer på langs av lommene. Jeg var litt skeptisk til om det ville holde bra å lime slik de gjorde på filmen, derfor valgte jeg å sy bakdelen av lommene fast i “underlaget”.

Da alle delene var festet “bestilte” jeg en bit MDF-plate på mål fra mannen min. Jeg limte stoffet på plata:

IMG_5297-DeleEtter at det hadde tørket boret vi hull og festet det hele på veggen.

IMG_5318-Dele

Strikkepinner og heklekroker ble sirlig sortert etter størrelse og fikk plass i hver sine lommer. Det ble også plass til noen sysaker: saks, linjal og markeringspenn: IMG_5319-Dele

Jeg synes det hele ble et ganske dekorativt element som passet godt i syrom-atmosfæren min. Så gjenstår det bare å se om jeg klarer å følge opp med å putte ting på plass.

IMG_5311-Dele

PS: Rundpinnene mine har jeg lagt i plastlommer i en perm, så de ser du ikke her.