Fra jakke til vest på 10 minutter

Jeg har lenge ønsket meg en vest. Altså ikke til å pynte meg med, men en sånn vindtett vest som kan funke fint på tur. På de dagene det er for varmt med jakke og litt kjølig uten. Det kunne vært kjekt! Men om jeg kikker innom en sportsbutikk så synes jeg de er veldig dyre. Jeg trenger ikke at den er så superfancy. Det skulle vel ikke være så vanskelig å sy en?

Nei da, slett ikke. I alle fall ikke når jeg først fant en jakke som jeg kunne bruke som utgangspunkt. Den fikk jeg med hjem fra et loppemarked. En rosa vindstoppjakke med lufting i ryggen. Den hadde noen malingsflekker på armene, men de skulle jeg jo uansett klippe bort. En annen ting var at den var noen nummer for stor, men det skulle vel la seg ordne også. Bedre for stor enn for liten!

IMG_2117-Dele

Jeg startet med å klippe vekk armene, rett utenfor skuldersømmen:

IMG_2119-DeleDeretter prøvde jeg jakken på og fant ut hvor mye jeg måtte sy den inn i sidene for at den skulle passe. Halsåpningen kunne jeg bare la være som den var. I livet burde den vært sydd en del inn for å passe perfekt, men jakken hadde stramming nede med strikk. Så jeg kom til at det ville bli mye jobb å klippe i løpegangen nede, sy ny løpegang og tre nytt strikk. Så derfor kom jeg til at jeg kunne beholde vidden nede og bare stramme den inn i livet med strikken. Litt lang var jakken også, men det funker også helt fint. IMG_2120-Dele

Jeg merket av hvor jeg ville sy inn i hver side og sydde en søm i hver side, men passet altså på å avslutte slik at vidden ble beholdt nederst på jakken.

IMG_2122-DeleDeretter klippet jeg av overflødig stoff:

IMG_2123-Dele

Til slutt brettet jeg inn kanten ved armene og sydde en stikning. Og vips, så hadde jeg en fin vest:

IMG_3801-Dele-2

Og nå lurer jeg bare på hvorfor jeg har ventet så lenge med å gjøre dette? Det var jo superenkelt.

Har du noe liggende som enkelt kan bli til noe annet? Håper du blir inspirert til å ta fram symaskinen selv. Og hvis du ikke har egen symaskin, eller ikke tid og lyst, så tar jeg gjerne oppdraget, det er bare å ta kontakt!