Nytt liv til gammel barnekåpe

I dag kom jeg til å tenke på en søt liten kåpe som jeg har hatt liggende en stund. Tenk om ei lita prinsesse kunne få glede av den til jul?

IMG_3078-DeleKåpa ble med hjem fra et loppemarked. Den var litt liten til minstejenta mi. Jeg vil tippe størrelse 2-3 år, sånn den er nå. Det er ingen merkelapper i den. Antakelig er den hjemmesydd og ganske gammel. Den er i et ullstoff og jeg gjetter at den har krympet litt i vask, for fôret var litt lengre enn kåpa.

Veldig søt kåpe etter min mening, men den trengte altså litt fiksing på grunn av fôret som var for langt og fordi den hadde en flekk nederst på den ene siden foran.  IMG_3079-Dele IMG_3080-DeleHetta var også ørlite granne misfarget. Litt rosaaktig på den ene siden. Jeg bestemte meg for å ta av hetta (den var festet med knapper, så det var igrunnen en smal sak). Flekken ville jeg skjule med en applikasjon og så kunne jeg tenke meg å bytte ut knappene for å gjøre kåpa litt mer fargerik.

IMG_3086-Dele

Jeg fant et passende stoff til applikasjon, strøk på innleggstoff, klippet ut noen sommerfugler, sprettet av knapper og fant fram noen andre knapper.

Kanskje passer det ikke med sommerfugler på en vinterkåpe, men vi liker jo sommerfugler i vinterland, eller?

Jeg la på knapper og sommerfugler for å se hvordan helheten ville bli. Jeg bestemte meg for å blande en del forskjellige knapper for å gi et morsomt uttrykk. Jeg valgte også noen knapper til å ha som pynt på ermene og lommene.

IMG_3103-Dele

Sommerfuglene sydde jeg på med en tett sikksakk, knappene sydde jeg for hånd. Deretter la jeg opp foret, slik at det passet med lengden på kåpa. Litt press med strykhjernet så ble resultatet slik:

IMG_3089-Dele IMG_3098-Dele

Fin julegave til ei lita jente på 2-3 år! Garantert unik! Håper noen vil kjøpe den. Den er til salgs i nettbutikken.