Sliten T-skjorte og skjørt blir tunika

Hva gjør du med klær som har fått flekker som ikke går bort, eller et lite hull eller flere? Kaster du det, eller gir du det bort? Vet ikke helt om noen andre har lyst på det egentlig? Det er vel bare sånne raringer som meg som ser mon i det som må fikses litt på?

IMG_2891-Dele

Denne T-skjorta hadde fått både et par flekker og et par små hull. Men forøvrig var den ikke spesielt slitt i stoffet. Skjørtet til høyre var også en del brukt antakelig. Et loppemarkedfunn som jeg ikke hadde blitt helt fortrolig med. Jeg hadde lyst til å gjøre noe med lengden på det. Jeg bestemte meg for å kombinere de to plaggene til en tunika. hvis jeg klippet av T-skjorta under brystpartiet ville jeg bli kvitt de fleste flekkene og hullene. En liten applikasjon kunne skjule resten, og samtidig binde de to delene sammen.

Jeg startet med å finne ut hvor høyt jeg ville feste skjørtet på T-skjorta og markerte med nåler. Deretter tegnet jeg noen blomster på et hvitt jersey-stoff. Jeg forsøkte å lage de litt lik blomstene på skjørtet, men i større størrelse. Så strøk jeg på vlies med stretch i og klippet ut blomstene. Jeg festet blomstene til T-skjorta, strategisk plassert for å skjule flekkene.

IMG_2893-Dele

Jeg sydde blomstene på med en tett sikksakk og ga de en liten sort stjerne i midten med rettsøm. Deretter festet jeg skjørtet til T-skjorta med nåler. Viktig å strekke litt i skjørtet både når du fester og når du syr, for å få rynkene jevnt fordelt. _MG_2901-Dele

Så gjenstår bare å klippe av stoffet på T-skjorta som blir til overs, så er tuniken ferdig. Trallala!

_MG_2907-Dele

Jeg er ikke så glad i å posere, som du ser…

_MG_2908-Dele

Kan du hjelpe meg her?

IMG_2915-Dele

Jada, se så fine vi er!