Klar for vårens fester

En av mine gode minner fra barndommen er at jeg og mamma gikk sammen til en stoff-butikk og valgte ut mønster og tøy til en penkjole som jeg skulle få. Jeg vil tro at jeg var omtrent 9 år – og jeg kan ennå huske hvordan kjolen så ut på mønsteret. Vi valgte et annet stoff og dermed ble kjolen min litt annerledes.

 

Noe av dette gode som mamma gav meg har jeg lyst til å gi videre til barna mine. Nå er eldstejenta snart 10 – og hun trengte en ny penkjole som kan passe til vårens og sommerens fester. Jeg bestemte at minstejenta kunne få en lik kjole, så her var det duket for utfordringer i butikken. Den eldste er det heldigvis lett å diskutere med – og med den minste er fordelen at jeg vet ganske godt hva som kan falle i smak.

Vi ble enige om rosa sateng og en hvit blonde til overdelen.
Til mønster valgte vi et fra Stoff & Stil som jeg hadde liggende. Jeg har bare tilpasset det litt ved å sy det uten ermer og med kantebånd i halslinning og rundt armene.
Det er en modell som er litt vid og kort i livet. Jeg tenker at det er fint at kjolen kan vare en stund. En penkjole blir jo gjerne ikke så mye brukt og da er det bra om den kan vare flere sesonger.Hvis du legger litt ekstra tid eller penger i en kjole, så er det vel fint om du kan nyte den ved flere anledninger?

 

Da kjolen til minstejenta var ferdig var hun ivrig på å prøve. Pene oppstilte bilder er ikke så lett å få til. Men gleden er i alle fall tydelig å se.

 

 

 

Størstejenta er flinkere til å stå i ro! Vi måtte også teste om den snurrer bra, og det gjør den;-)

Jeg syr tilsvarende kjoler til barn for ca 1000 kroner i tillegg til utgifter til stoff, glidelås mm. Ta kontakt dersom du er interessert.