Bevar det beste

Jeg liker godt å gå på bruktbutikker og loppemarked og kikke på klær og andre tekstiler. Jeg ser etter farger som jeg liker, fine mønstre, stoffer som har god kvalitet. Ofte finner jeg ting som kan brukes som de er, enten til meg eller ungene. Andre ganger trengs det litt fiksing.
Denne toppen/tunikaen likte jeg veldig godt fargen og mønsteret på. Størrelsen var forsåvidt passe til meg, men jeg likte ikke så godt snittet.
Hvis du vil lage noe nytt av noe som allerede fins, så gjelder det å ta vare på det beste og se mulighetene i det du har. Her hadde jeg nok stoff til en topp og det var det jeg ønsket meg. Rysjekanten nede var det mye stoff i, jeg klippet den fra resten. Jeg klippet også opp ved sømmen som var nedenfor bryststykket.
Stoffet fra kanten nede la jeg dobbelt og gjorde det kortere, slik at jeg istedet for en rysjekant fikk en avslutning som tar inn vidden i toppen med noen legg. Til inspirasjon brukte jeg en annen topp som jeg hadde med en slik kant nede. Over skuldrene måtte jeg improvisere litt med de delene jeg hadde. Jeg ønsket bredere “stropper”, litt av rysjekanten brukte jeg til dette, sammen med delene fra bryststykke/ryggstykke som jeg klippet fra hverandre og snudde 90 grader. Viktig å feste med nåler og prøve underveis.
Resultatet ble jeg riktig så fornøyd med. Fin både med en genser under og tekkelig nok til å bruke alene på varme dager.