Jeg er litt usikker på om alt kan kalles muffins hvis du steiker det i en muffin-form? Det kan være at jeg gir ungene feil assossiasjoner hvis jeg sier at i dag skal vi ha muffins til middag? Egentlig er dette en slags scones med middagsrester som passer perfekt for folk på farten. Til å ta med på sommeravslutning, til å spise i bilen på vei til hytta (eller hvor du nå har tenkt deg), eller som picnic-mat på sånne herlige sommerdager hvor ingen vil være inne og spise kjøttkaker – De vil heller dra å bade så klart! Eller som lunsj på jobben når du er lei av brødskiver? Kort sagt, veldig enkelt og anvendelig. Beregn 30-40 minutter på å lage de.
Jeg prøver ikke å slå meg opp som matblogger, altså. Men våger meg på denne enkle retten som jeg mener er perfekt for å bruke opp rester som finnes i kjøleskapet.
Basis-røra lager du på følgende måte (sånn ca):
Bland i hop:
- 550 gram mel (jeg tar gjerne halvparten hvetemel og resten fin sammalt hvete, evt litt havremel)
- 1 ss sukker (kan sløyfes)
- 1 ss bakepulver
- 75 gram flytende margarin (eller smeltet margarin)
- 4 dl melk (sur eller søt)
- 2 egg (kan sløyfes)
Deretter putt oppi hva som måtte gjøre kjøleskapet mer ryddig, eller hva du har lyst på eller hva du tenker vil gjøre godt i “muffinsene”!
Denne gangen brukte jeg:
- En liten boks paprika i biter
- Litt rester av tacokjøttdeig
- En halv grillet svinekotelett (uten bein, i biter)
- Litt kokt gulrot i biter (revet rå gulrot er også godt)
- En halv tomat i biter
- Litt revet ost
- Et halvt beger cottage cheece
- Litt potetmos
Fordel røra i små muffinsformer og steik de ca 15 minutter på 200 grader.
Spises varme eller kalde. Våre tålte greit å bli puttet i en plastboks mens de ennå var varme. Vi spiste dem mens vi ventet på neste time på sykehuset og tok med de gjenværende på sommeravslutning;-)