Fra dusjforheng til handlenett

Når jeg handler matvarer synes jeg det er veldig kjekt å ha med noen gode handlenett. Helst en hel haug sånn at jeg vet at det holder til hele handlevogna mi – som har en tendens til å være akkurat så overfylt at det nesten renner over. Det er mulig at vi spiser enormt mye i vår familie, men jeg tror det er mest det at jeg – i motsetning til folk flest – helst handler bare en gang i uka. Som regel liker jeg å gjøre unna handlinga på formiddagstid, mens det er rolig i butikken og ei erfaren dame i kassa. Hun skviser ikke melka mi på båndet og hun finner en ny paprika til meg hvis den jeg har tatt ikke er helt fersk og fin.  FullSizeRender

Når handleturen er over og jeg har kommet hjem til huset mitt føler jeg meg rik – jeg har alt jeg trenger – og jeg vet hva jeg skal ha til middag de neste 7 dagene. Så har jeg noe å svare når ungene maser om spagetti hver dag også…

Men nå skriver jeg meg helt bort, altså… Det var jo handlenett det skulle handle om!

Gode handlenett er bedre enn plastposer fordi:

  • Det er enklere å putte varene oppi.
  • Du sparer miljøet.
  • De tåler mer.
  • Det er bedre å bære.
  • Når du først har de er det gratis å bruke dem. Du slipper å betale for plastpose.
  • Du slipper å gjette hvor mange poser du trenger.

Noen av mine handlenett begynner rett å slett å bli utslitte, derfor tenkte jeg å sy et nytt et.

Et dusjforheng burde være et bra utgangspunkt. Passe stivt og solid. Kan tørkes av om det blir grisete. Tåler litt regn:

IMG_5874-Dele

Jeg fant et handlenett som jeg liker og tok mål av det. Jeg bestemte meg for at målene på nettet skulle bli ca 37 cm høyt, 32 cm bredt og 20 cm dypt.

Deretter klippet jeg ut et langt stykke til hoveddel (104 x 41 cm) og et dobbelt stykke til bunn (32 x 20 cm):IMG_5876-DeleBunnen ble sydd fast dobbelt mot langsiden av hoveddelen, slik at den passet rundt og så sydde jeg sammen sidene, slik at jeg fikk et nett med bunn: IMG_5878-DeleTil slutt brettet jeg inn toppen med en dobbel brett (først 1 cm, deretter 3 cm) og så lagde jeg passelig store hanker som jeg brettet trippelt og sydde fast på handlenettet mitt:IMG_5881-DeleJeg er ganske sikker på at dette nettet vil muntre meg opp på neste ukes handletur.