Konkurranse er gøy – vinterferiekurs dag 3

IMG_4871-DeleVinteren har ikke vært spesielt snørik her på Kongsberg og de første dagene i vinterferien var det for lite snø til å gå på ski. Da vi skulle ut på tur den tredje dagen av vinterferiekurset, så var det imidlertid kommet en god del nysnø. Temperaturen var sånn rett rundt null og det var muligheter for å lage snøballer.

Planen for dagen var at vi skulle ha en lagkonkurranse, inspirert av “Mesternes Mester”. Ettersom det var litt tungt å gå på beina i nysnøen valgte jeg et turmål som ligger ca 600 meter hjemmefra. På turen dit fikk jentene en utfordring om å være stille mens de gikk og bruke sansene for å se/lytte etter dyrespor og dyr/fugler som var ute. Da vi kom fram hadde vi sett ganske mange spor i nysnøen, de fleste var nok fra hunder og katter. Tidligere på morgenen hadde flere hørt fuglesang, men fuglene var visst ikke like aktive nå midt på dagen.

Så delte vi oss i lag og gjennomførte vår lille uhøytidelige “Mesternes Mester-konkurranse”, bestående av følgende utfordringer:

  1. Kaste snøball i bøtte – hver deltaker fikk kaste 3 baller og laget fikk poeng for hver ball i bøtta.
  2. Stafett – tradisjonell stafett. Hver deltaker på laget sprang 3 runder. IMG_4858-Dele
  3. Balanse-stafett – Gå/løpe en strekning med en kopp på hodet. Veksle til neste deltaker. Alle på laget tok en runde hver, med eller uten lue. IMG_4853-Dele
  4. Tårnbygging. Alle lag fikk 30 minutter på seg til å lage et høyest mulig tårn. Alle materialer de fant i naturen kunne brukes, men det var mest naturlig å bygge i snø, eventuelt med innslag av andre materialer. Snøen var akkurat så tørr at det var utfordrende å få den til å sitte sammen og samarbeidsevnen på gruppa ble viktig for resultatet. IMG_4875-DeleIMG_4867-Dele

Etterpå ble det twist i premie til alle og litt tid til valgfri leik før vi satte kursen hjemover. Takk for en hyggelig tur!