Kjøp personlige og bærekraftige julegaver!

IMG_2275-Dele

Handelsstanden roper om at vi må kjøpe mer! Hvis vi ikke kjøper like mange og like dyre gaver som i fjor, så kan det hende at det fører til at noen butikker må si opp ansatte. Miljøvernorganisasjonene derimot mener at økonomisk trangere tider er bra for miljøet:

Nordmenn har allerede nok, det vi trenger nå er en kraftfull innsats for å ta vare på jordkloden og på verdens flyktninger.

Skriver Arild Hemstad i på sin blogg. Så sant, så sant! Samtidig tror jeg ikke at vi trenger å løpe fra vår egen familie for å redde verden. Det er viktig å ta vare på hverandre i familien også. Det er viktig å ha det hyggelig sammen. Det er OK med en fest innimellom. Og siden jeg tror på Jesus også, så synes jeg jammen jula er verdt å feire.

Hva handler julegaver om, egentlig? Handler det statusjag, om å få det dyreste og flotteste? Handler det bare om å “betale” for å være venner/familie – det er viktig å gi en tilsvarede dyr gave til venner i likeverdige relasjoner? I såfall kan jeg gjerne oppgi det og avtale at vi gir ikke gaver lengre. Men jeg liker å tro at det handler om noe annet også.

Jeg våger å tro at julegaver kan handle om  at vi ønsker å se hverandre, å glede hverandre, å gjøre noe for hverandre,  å dele det vi har fått med hverandre…

Og det tror jeg det er mulig å gjøre på en måte som også kan være bærekraftig for miljø, relasjoner og lommebok.

Det kan være å lage gavene selv. Gjerne spiselige sådanne. Det kan være å gi opplevelser. Tid sammen er gull verdt, men om det ikke er mulig så gi gjerne gavekort på kino, teater, kafé. Tenk gjerne på hva du er god til og som andre setter pris på hos deg. Kan det bli en gave ut av det? Liker du å lage mat så er det vel perfekt å gi gavekort på en middag hos deg? Liker du å spille spill, så inviter til spillekveld!

IMG_9130-Dele

Jeg liker å sy, derfor syr jeg gjerne julegaver. Når jeg sydde denne tenkte jeg at den ville passe perfekt på kjøkkenet hos søstra mi.

Men nå skriver jeg meg helt aldeles bort! Dette skulle jo bli et reklameinnlegg for at du skulle få lyst til å kjøpe noe av meg. Det er jeg visst ikke så god på. Men hold deg fast, her kommer litt reklame: Jeg tenker at bærekraftige gaver kan også være ting som vi har bruk for. Noe som passer til den som skal få den. Noe personlig. Og slike gaver kan du gjerne kjøpe fra meg, eller bestille. Mange av mine produkter er redesign og sånn sett er de ekstra miljøvennlige. Jeg applikerer gjerne noe personlig på som navn/tekst eller figur. Noen eksempler:

 • En pose/veske til skiftetøy er nyttig for barn i alle aldre. Helt fra babyen er nyfødt til langt opp i skolealder.  Barn setter gjerne pris på å ha navnet sitt applikert på. Praktisk er det også. Pris for tøypose fra 119,- Applikasjon fra kr 50,-.IMG_9714

 

 • Din strikkeglade venn eller familiemedlem får sikkert bruk for en veske/tøypose til håndarbeidet. I nettbutikken finner du et utvalg av vesker og tøyposer som jeg gjerne applikerer noe personlig på. Det kan for eksempel være et dikt/sitat/bibelvers som den du vil gi til liker godt eller en figur som hun eller han er glad i. Ønsker du andre farger/stoffer enn det som jeg har i nettbutikken, så ta kontakt, så syr jeg etter dine ønsker! Veske fra kr 199,- Brodert tekst eller applikert figur kr 99,-IMG_7241-Dele
 • Reparasjon/omsøm. Hvis favorittbuksa til mannen trenger en reparasjon er det jo en fin julegave! Og hvis du kom på at noen av penklærne trenger en fiks før jul, så fikser jeg det også! Jeg syr om/reparerer klær for kr 50,- + 250 kr per time.

  IMG_0952-Dele

  En enkel reparasjon kan være gjort på 10 minutter

 • Jeg syr også klær på bestilling, enten redesign eller i nytt stoff. Et personlig plagg etter dine ønsker. (Jeg har 2 ukers leveringstid på klær sydd av stoff som jeg ikke har liggende.) Samme pris som omsøm + materialkostnader.

  P4290705-Dele

  Personlig penkjole etter egne ønsker

Lykke til med julegavene! Ønsker du å bestille noe så ta kontakt eller bruk nettbutikken!