Blåbærtimen

IMG_1522Det kan vel godt hende at jeg savner havet – og fjellene.
Men jeg er blitt glad i skogen! Og mens jeg var på ferie så tenkte jeg litt på om det ville være blåbær i skogen når jeg kom hjem. Da jeg fulgte sønnen min til SFO den første morgenen hjemme traff vi tre blåbærspisende gutter som rakte fram hender fulle av bær. Vil du ha?

Litt senere på dagen gikk eldstejenta ut i skogen med to av vennene sine. En halvtime senere kom de stolte og fornøyde tilbake med over en halv kilo blåbær. Hva kan vi lage? Det ble blåbærsmoothie med blåbær, isbiter og melk. Gøy å lage selv og godt å drikke!

Jeg hadde mye å rydde hjemme etter ferieturen. Ikke var det så mye å finne i kjøleskapet heller. Hva skal vi ha til middag mon tro? Må jeg innom butikken? Nei, hvis jeg slenger i hop ei pannekakerøre og tar en tur i skogen, så blir det blåbærpannekaker!

IMG_1524Det tok bare 3 minutter å gå fra huset mitt til Blåbærskogen. 10 minutter senere hadde jeg fylt bærplukkeren. Jeg synes det greieste er å rense bærene med det samme, så jeg tar gjerne med rensebrettet ut i skogen. Så slipper jeg å få blåbærsøl på kjøkkengulvet. Bærene er også tørrere og lettere å rense før de har ligget i bøtta. Bærene var litt fuktige, så det tok vel ca 5 minutter å rense de for blader og annet rusk. Jeg fylte opp bærplukkeren en gang til før jeg tok turen hjem til pannekakerøra. Den lille turen var mer forfriskende enn en tur i butikken. 1, 2 kilo bær fikk jeg med hjem. Er det bær i skogen nær deg? I så fall anbefaler jeg å ta tid til en liten blåbærtime. Det kan bli deilig syltetøy, saft, smoothie eller dessert og er også deilig å strø på havregrøten.