Snowboardjakke blir stellebag

Eller… verdens tøffeste stelleveske!

Det er gøy med bestillinger! Å lage noe som passer akkurat til den eller de som skal ha den. Denne gangen skulle det bli stelleveske til et par som ventet sitt første barn. Jeg ble enig med kjøperen om noen krav til veska:

  • Må tåle en støyt og litt ruskevær.
  • God plass til både skift til babyen, stelleunderlag, matpakke, mobiltelefon og diverse annet du trenger når du er på farten med barn.
  • Mange lommer for å holde orden i sakene.
  • Lett adkomst inn i veska med glidelås på toppen.
  • Skal kunne henge på vogna eller over skuldra.

Jeg fant fram en snowboardjakke som jeg hadde fått fra en venninne. Den har tilhørt en aktiv snowboarder – og hadde fått en rift i ryggen som var teipa med sølvteip. Den var også litt slitt nederst på ermene. Ellers var den i god stand.

 Lommene nede foran var store og dype, doble lommer med både en glidelåsåpning på siden og en topp-åpning med trykk-knapper. Disse ønsket jeg å beholde på veska. Glidelåsen foran på jakka var også i god stand og hadde en klaff foran som ville være kjekt å gjenbruke til toppen av veska.

“Snølåsen” inne i jakka (Heter det det? Altså det strikket du kan feste i midjen og som hindrer at du får snø innunder jakka.) kunne gjenbrukes og bli lommer inne i veska. På bildet over ser du strikken slik den var. Jeg klippet den løs og brukte en del av den på hver side av veska inni. (Se resultat under). Når jeg klippet delene til veska fra hverandre løsnet foret fra ytterdelen – og dette gjorde det mulig å feste innerlommen bare til foret. Jeg kom også til med å legge inn et strykeinnlegg mellom fòr og ytterstoff, for å gjøre veska litt stivere.

Jakka hadde også lommer på brystet med lommeposer som jeg “modifiserte” litt og sydde på utenpå veska. Den avrundede lommeposen ble sydd litt inn for å passe til en mer firkantet lomme.

Disse to lommene ble litt skrå i toppen – og over lommene ble det plass til DC-merket fra foret på jakka.

Glidelåsen ble klippet til ønsket lengde., med ca 5 cm stoff på hver side. Slik ble hele glidelåsen festet som et toppstykke på veska. Jeg valgte å ha glidelåsen litt lengre enn bredden på veska, den går altså over i hanken – noe som gir en større åpning på veska.

 Hanken er sydd i flere deler, noe som gjorde det mulig å sy alle deler rett mot rett og vrenge på plass etterpå. Dette er ikke ment som en arbeidsbeskrivelse – bare som tips og inspirasjon til å finne egne gode løsninger ut i fra det materialet du har til rådighet og dine ønsker!

Til hanken brukte jeg deler fra ermene.

Bunnen ble sydd dobbel med et åpenrom hvor du kan legge en papp- eller plastplate som gjør bunnen stiv.

 Klar for eventyr!

Denne veska er unik og jeg kan ikke lage to av den, men jeg syr gjerne liknende prosjekter på bestilling. Ta kontakt for et tilbud!

4 kommentarer til “Snowboardjakke blir stellebag”

Kommentarer er stengt.