KURS - reparasjon og redesign

I oktober arrangerer jeg fiksekurs på Hamarøy. Det blir to kvelder og en lørdag med introduksjon til reparasjon og redesign av klær og tekstiler.

Sted: Husflidslagets kafé på Oppeid (Vestfjordveien 1603)

Tid: Fredag 22.10 kl 18-21, lørdag 23.10 kl 10-17, tirsdag 14.10 kl 18-21

Plasser: Maks 10 deltakere, minimum 2.

Du kan bli med på en eller flere dager, velg det som passer og det du er interessert i. Rabattpris hvis du velger hele kurset: 1200 kr totalt. (Studentpris 900 kr)

Påmelding på SMS eller ring til Ingeborg på telefon 918 59 049. Evt e-post: kvilestein@gmail.com. Oppgi navn, telefonnummer og hvilke dager du vil være med.  Betaling på Vipps til 918 59 049.

Påmeldingsfrist er 18.10. Husk at det er begrensa med plass, de første 10 som melder seg på og betaler får plass.

Fredag 21.oktober – REPARASJON for hånd

Kom i gang med enkle reparasjoner av klær og andre tekstiler! Mål for kurset er å gi deg inspirasjon og kunnskap nok til å komme i gang med enkle reparasjoner. Kan du noe fra før, så har du mulighet for å utvide kunnskapen din. Det blir enkle utstyrstips – valg av nåler, tråd, lapper mm. Du trenger ikke masse fancy utstyr, det viktigste er nål og tråd. Kurset starter med gjennomgang av noen smarte tips og teknikker for stopping og lapping. Mulighet til å se bruk av speedweeve/stoppeapparat. 

Ta med noen ting som trenger å fikses, tråd, saks og nåler hvis du har. Hva du ønsker å fikse bestemmer du selv, her setter bare fantasien grenser: votter, sokker, jeans, ullskjorte…

Kursholder har noe utstyr til utlån. Det blir instruksjon først, deretter tid til å prøve og få veiledning.

Kursavgift 350 kroner. Studentpris 250 kr.

lørdag 22. oktober – Reparasjon og redesign med maskin

Vi starter med enkel innføring i bruk av symaskin. Vi har noen symaskiner som er mulig å låne for de som ikke har egen maskin. Vi starter med å si litt om valg av nåler, tråd, treing og spoling – samt feilsøk. Har du kontroll på dette, så kan det likevel være noe å lære. Vi snakker om søm i stretchstoffer, smarte triks for lapping, synlig og usynlig reparasjon. Det blir demonstrasjon av lapping av jeans. Etter lunsj blir det fokus på redesign med tips og inspirasjon til hvordan endre størrelse på klær, tilpasse deler av plagget eller sy noe nytt av gjenbrukstekstiler.

Ta med det du vil fise og/eller redesigne, egen symaskin eller sysaker for å fikse for hånd. Hva du ønsker å redesigne bestemmer du selv, men avklar gjerne med kursholder på forhånd. Hvis du ønsker å låne symaskin, så avklar dette i forbindelse med påmelding. 
Kursavgift 650 kroner. Studentpris 500 kr. Det blir lunsjpause fra kl 13 til 14. 

tirsdag 25.10 – Hvordan skifte glidelås, mer om redesign, fornying og vedlikehold av garderoben din. 

Jeg deler alle mine beste triks for glidelås-skifte. Det er kanskje ikke så vanskelig, men jammen kan det være litt utfordrende også! Det blir også mulighet for å lære mer om redesign, få tips og inspirasjon til fornying og vedlikehold av garderoben din. Hvordan freshe opp det du har i skapet? Husk at det mest miljøvennlige du kan gjøre er å bruke det du allerede har. 
Ta med noe som trenger ny glidelås, ny glidelås som passer og evt ting som du vil redesigne eller ønsker tips til å fornye,  egen symaskin eller sysaker for å fikse for hånd. Har du ikke noe som trenger glidelås, så er det mulig å sy en enkel mappe med glidelås – ta med noe som kan brukes som materiale og en glidelås. Det kan være mulig å kjøpe gildelåser fra kursholder, men da må dere avtale på forhånd. Hvis du ønsker å låne symaskin, så avklar dette i forbindelse med påmelding. 
Kursavgift 350 kroner. Studentpris 250 kr.