Pynt opp med en rask og rufsete 17.mai-blomst

I dag hørte jeg at det er priskrig på matbutikkene igjen. Og at du blant annet kan få kjøpt flagg for en krone på nærbutikken vår. Er du glad for priskrig? Jeg liker det ikke så godt. Mest fordi det ikke er så særlig bærekraftig. Det er lett å bli fristet til å kjøpe mye mer enn du trenger. Tingenes verdi for oss avhenger jo av hva vi har puttet inn i det. Og hvis vi har kjøpt det billig trenger vi vel ikke ta så særlig vare på det. Eller?

Jeg vil heller anbefale deg å lage litt 17. mai-pynt selv. Det setter deg i rette stemning. Jeg fant fram noe stoff jeg hadde liggende, reiv av noen lengder og sydde sammen en hyggelig rufsete 17.mai-blomst.

FullSizeRender_1

Stoffene har bredde 5, 7,5 og 10 cm. Det blå stoffet skrådde litt slik at det ble smalere i den ene enden, og den enden begynte jeg med. Jeg snurpet ene siden sammen med en tråd som jeg stakk opp og ned som en rynketråd. FullSizeRenderNår jeg var ferdig med det blå stoffet vridde jeg blomsten rundt til en passende ring og festet med et par sting før jeg fortsatte med det hvite stoffet. IMG_2441Deretter gjorde jeg det samme med det røde stoffet. Jeg fant en passende fin knapp som jeg festet i midten av blomsten med noen sting og vips, så var blomsten ferdig: FullSizeRender_2

Kos deg på nasjonaldagen og husk å nyte fred og frihet hver dag!