Ny “ramme” til gammelt broderi

IMG_5325-DeleJeg fant dette fine broderiet på “Loppis” i Sverige. Både jeg og ungene er nysgjerrige på hva det er for noe. Og hva står det, egentlig? Det er et linstoff tror jeg og sydd slik at det er åpent i sidene. Kanskje et oppheng av noe slag. For eksempel mulig å henge på veggen og oppbevare serveringsbrett eller noe sånt inni?

Uansett så kjøpte jeg det fordi jeg likte broderiet og tenkte at det kunne gjøre seg fint som dekorasjon på et eller annet. Og nå var tiden kommet for noen nye puter i sofaen vår, så da fant jeg det fram. IMG_5326-DeleSom “ramme” rundt bildet tenkte jeg et dongeristoff ville passe fint. Jeg fant en dongeri-kjole som hadde knepping foran. De må jeg utnytte, så klart, det blir et dekorativt element på baksiden og så slipper jeg å sy i glidelås eller liknende til lukking.

Jeg begynte med å klippe ut delene: IMG_5330-DeleIMG_5333-DeleKjolen var jo litt utsvingt ved hoftene, så jeg klippet av litt ved sidesømmen for å få den til å bli en kvadratisk pute. IMG_5334-Dele

Deretter målte jeg ut slik at “rammen” til bildet ble litt over midten på forsiden av puta (ryggstykket på kjolen): IMG_5336-Dele

Jeg klippet ut “vinduet” med 1 cm sømmonn i forhold til hvordan jeg ønsket å ha den ferdige rammen og så kastet jeg over kantene både på broderiet og rammen med sikksakk, brettet inn sømmonnet og festet broderi og ramme sammen med nåler. IMG_5350-Dele

Deretter sydde jeg delene sammen med to rettsømmer med en halv centimeters mellomrom, slik at det ble en dobbel stikning.

Stoffet til baksiden av puten ble også klippet kvadratisk, og jeg vendte dette stoffet slik at knapperekka kom på tvers av puta:IMG_2338

Forsiden ble slik: IMG_5358-Dele