Fra duk til puff

Jeg kan vel ikke akkurat si at jeg følger med på interiørtrendene. Men i går fikk jeg med meg et innslag fra Oslo Design Fair på kveldsnyhetene. “Etter noen år med hvitmalte vegger og en litt kald minimalisme skal nå varmen inn i hjemmene våre igjen”, fikk jeg vite. Og det er nå stuereint å ha det koselig igjen. Toppers! Personlig preg er i vinden, og dette sitatet fra lederen for interiørmessa, Grete Sivertsen, passet i grunnen ypperlig for dette blogginnlegget:

Stua di skal ikke se ut som en katalog fra 2012, den skal se ut som et levd liv.”

Med KOSELIG og LEVD LIV som stikkord skal jeg presentere dagens prosjekt: En deilig myk puff!

IMG_3844-Dele

Trekket til puffen har jeg sydd av en duk jeg hadde liggende. Jeg må vel innrømme at jeg ikke lengre husker hvem jeg fikk den av, eller når. Men at den har vært i vårt eie i årevis og altså er en del av vårt “LEVDE LIV”, det er helt sikkert. Kaffeslabberas og sjokoladekake-assosiasjoner, hva er vel mer KOSELIG? Men de siste årene har det ikke passet seg sånn at jeg har tatt den ut av duk-skapet og lagt den på bordet. Og hva skal man egentlig med duker som ikke brukes?

IMG_3809-Dele

Jo, nettopp, de kan man redesigne. Bruke på nytt. La de bli noe annet! Denne bommullsduken var ganske kraftig og hadde både farge og mønster som kunne passe fint til en puff.

Jeg henta inspirasjon til fasong/mønster fra boka “Handmade – Norges beste syoppskrifter”, men laget min puff ganske mye større. Fasongen er egentlig bare en sylinder: altså klipp ut to sirkler til topp og bunn – og sy på et firkantet stoff mellom.

Til bunnen trengs det forresten to halvsirkler som du legger på sømmonn mellom, hvis du ønsker å sy inn en glidelås i bunnen. Det er greit for å kunne ta “fyllet” inn og ut.

Hvis du trenger en oppfriskning på mattekunnskapene, så får du lengden på sidepanelet ved å gange diameteren med 3,14. Diameteren på sirkelen min ble ca 62 cm og målet på sidepanelet: 194 x 66 cm pluss sømmon. IMG_3813-DeleJeg brukte en glidelås jeg hadde liggende. Den var ikke helt så lang som diameteren på bunnen, så jeg sydde de to halvsirklene sammen med hverandre der glidelåsen sluttet. 55 cm glidelås var rikelig størrelse for å få fyllet inn og ut. IMG_3815-DeleFest sidepanelet på bunnstykket og sy fast. Deretter syr du sylinderen sammen og til slutt fester du toppen på samme måte som bunnen. Husk å ha glidelåsen åpen slik at du får vrengt puffen. Jeg sydde også på et håndtak på toppen.

Til fyll skal jeg bruke denne herlige saccosekken som jeg har anskaffet på loppis for en 50-lapp:

IMG_3819-Dele

Litt slapp i formen og sliten i skaien, var den. Mye LEVD LIV her også. Hvis du ikke har en saccosekk så har du kanskje en ekstra-dyne, en sovepose eller noe annet mykt som du kan oppbevare inni puffen?

Inn i trekket med den og så ble resultatet sånn: IMG_3822-DeleKlar for kos!

IMG_3847-Dele IMG_3830-Dele