Flaggermus-kostyme

Jeg konstaterer at barna mine teller ned til Halloween. På tross av at det er en “høytid” jeg ikke feirer. Vi holder oss til å gå på byens HalloVenn-arrangement. Og det er barna hjertens fornøyd med. De får kle seg ut, de får godteri og de får delta på mange morsomme aktiviteter. Så da er det vel ikke så rart at de gleder seg. IMG_2787-DeleFor å gjøre feiringen minst mulig belastende for miljø og lommebok satser vi i stor grad på redesign og gjenbruk når det gjelder kostymer.

Å sy et kostyme fra klær eller annet du har liggende er et perfekt prosjekt for en nybegynner.

Det gjør neppe så mye om sømmene blir litt sjeve eller om noe ikke blir veldig solid. Det skal ikke se perfekt ut – det skal bare være morsomt og kreativt.

Sønnen min har bestemt seg for at han vil være flaggermus i år. En brun flaggermus. Jeg tror alle flaggermus-kostymene jeg har sett har vært svarte. Men når jeg kikket på bilder av flaggermus, så kom jeg til at brun sikkert er en like relevant farge.

Jeg kikket i sy-avdelingen min for å finne ut hva jeg hadde av brune stoffer. Jeg fant en hettejakke som hadde en ødelagt glidelås og en bukse som hadde blitt med hjem fra et loppemarked.

Du har kanskje noe liknende liggende? Hvis du har en passende genser som du ikke vil ødelegge, så kan du gjerne feste kappa skånsomt med noen få sting, slik at den enkelt kan sprettes av etterpå.

Jeg måtte fjerne glidelåsen på jakken ettersom den var ødelagt og ikke kunne lukkes. Jeg klippet noe og sprettet vekk noe for at det skulle bli lettere å få det pent etterpå.

IMG_2767-DeleDen brune buksa ville jeg bruke til kappe. Jeg startet med å klippe vekk sømmene og den øverste delen av buksa. Deretter la jeg buksedelene inntil hverandre med hettejakken over for å finne ut hvordan jeg kunne klippe til kappa. Jeg skisserte mønster med kritt og klippet begge delene noenlunde lik.

IMG_2775-DeleDeretter sydde jeg delene til kappa sammen og kastet over med en sikksakk på kanten. Øverste del av kappa ble deretter festet til hettejakka med knappenåler og sydd fast langs øvre kant på jakke-ermene. Jeg sydde også kappa fast midt på ryggen. IMG_2778-DeleEtterpå sydde jeg på et brunt stoff foran de hvite bokstavene og sydde jakka sammen foran.

IMG_2780-Dele

Ører laget jeg av delene som ble til overs da jeg klippet ut kappa. Jeg klippet 4 like deler og sydde sammen ørene rette mot rette før jeg rettet og presset ørene fint med strykehjern.

IMG_2781-Dele

Deretter sydde jeg en stikning 1 cm fra kanten på ørene, slik at jeg fikk en kanal til å tre en piperenser inn i. Jeg tredde en ståltråd inn fra hver side og bøyde de til i toppen av ørene. En ståltrad vil nok også duge. IMG_2782-DeleIMG_2784-DeleTil slutt brettet jeg sammen ørene nederst og sydde de fast på hetta på jakka.

IMG_2793-Dele

Med en svart eller brun bukse til så er denne gutten klar for fest!