En enkel strikkeoppskrift – “Middagskvil-lua”

IMG_2267-DeleSom en del av forberedelsene til mitt første strikkekurs så leita jeg en del rundt for å finne gode og enkle strikkeoppskrifter som kunne passe for nybegynnere. Jeg kikka på nettet først, siden jeg synes det er det enkleste. Ofte bruker jeg selv oppskrifter fra Drops Design fordi de er gratis å laste ned, og de har en ganske bra søketjeneste som gjør at det er mulig å finne det du leter etter. Imidlertid har de ikke angitt vanskelighetsgraden på oppskriftene sine, og de som så enkle ut ble gjerne litt kjedelige. Pickles er en garnbutikk i Oslo som også har nettbutikk og egne oppskrifter. De har en egen “Enkel”-serie med mønstre som er enkle å strikke. Genialt, spør du meg! Du kan finne disse oppskriftene ved å søke på “enkel” i søkefeltet. Mange fine oppskrifter som koster bare 10 kroner per stykk hvis du kjøper garn samtidig. Uten garn må du ut med 40 kroner per oppskrift. Nøstebarn har også en del enkle basisoppskrifter.

Jeg var også innom strikkebutikken her i byen for å spørre etter enkle oppskrifter som kunne passe for strikkekurs/nybegynnere. Svaret var at det finnes ikke noe hefte med enkle oppskrifter, men noen av garnprodusentene angir vanskelighetsgrad på oppskriftene. I mange tilfeller må du kjøpe et helt hefte med oppskrifter hvis du ønsker en enkelt oppskrift, og hvis du er nybegynner vil antakelig mange av oppskriftene være for vanskelig å få til.

Så, jeg bestemte meg for å lage et eget design til kurset. Det er jo sånn jeg ofte gjør selv når jeg strikker – jeg lar ting bli til underveis.

Denne gangen var kravet mitt at plagget skulle kunne strikkes på rundpinne – og du skal kunne få det til hvis du kan rett, vrang, øking og felling. Lue er vel et fint plagg nå på høsten – et nyttig og ikke så altfor stort prosjekt.

Store pinner er motiverende, for da går det fort framover – selv om du ikke er så rask til å strikke.

IMG_2076-Dele

Jeg fant fram et garn jeg hadde liggende, strikkepinner og målebånd og så var jeg i gang. Jeg ble så oppslukt at jeg 2 ganger den dagen glemte helt bort mine plikter som mor. Virkelig bra avkopling!

Lua fikk navnet “Middagskvil-lua” fordi du kan strikke den mens de andre tar middagskvilen sin. Forhåpentligvis får du like mye krefter igjen som om du tok en middagskvil. På en kald dag vil du kanskje ha den på deg mens du tar middagskvil? Eller? Navnevalget kom vel mest av at jeg ønsket å gjenbruke “kvile-begrepet” fra Kvilestein. Jeg tror det er viktig med hvile!

Oppskrifta til lua kan du kjøpe i nettbutikken. Har du lyst til å strikke lua sammen med andre som vil lære å strikke, så håper jeg du vil melde deg på strikkekurs!

Synes du det er lett eller vanskelig å finne de oppskriftene du ønsker deg? Legg gjerne igjen en kommentar!