Sensommer på klessnora

IMG_1908-Dele

Det er den siste sommerdagen, hvis du setter din lit til kalenderen.
Sommeren 2015 ble kanskje kaldere enn du hadde håpet på?
August har imidlertid bydd på mange solrike dager. I alle fall her hos oss.
For meg har det vært den måneden da jeg prøvde å finne tilbake til hverdagen.
Samtidig som jeg har unnet meg å nyte sommervarmen innimellom. Hverdagen som deltidsmamma med hjemmekontor innebærer noen privilegier i så måte. Som for eksempel at det er kort vei til å ta lunsjen på terrassen, og det er deilig å ta seg tid til å gå til barnehagen.

Hva gir deg sommerstemning i hverdagen?

En ting som jeg liker godt er å henge opp klær på klessnora på verandaen. Jeg henger opp klær hele året. Joda, jeg har tørketrommel. Jeg bruker den også. Men bare til håndklær og sengetøy. Alt annet henger jeg nesten alltid opp for å tørke. For meg er det en slags tros-handling. En stahet i at alle ting betyr noe, uansett hvor små de er. Jeg vet at det betyr noe positivt i miljø-regnskapet at jeg bruker mindre strøm. Jeg vet at det sliter mindre på klærne våre, og får dem til å vare lengre. Gevinsten kan gjerne være mikroskopisk, men det betyr noe for min integritet å handle etter det jeg tror på. Så føler jeg meg litt mer hel.

Noen ganger sliter det monotone rutinearbeidet på min trang til effektivitet. Men hvor effektiv klarer vi egentlig å være? Har vi ikke behov for pauser i tanke-arbeidet? Og når jeg står slik på verandaen min, en sensommerdag, og lar sola skinne inn mellom bjørkebladene, så kan det være en ganske så befriende pause… Et lykkeøyeblikk hvor det ikke kreves mer av meg enn jeg kan klare.

Den som er tro i smått, er også tro i stort…(Luk 16,10)

 

Stikkord: