Rundtomkring-skjerf og pannebånd

I dag fikk jeg lyst til å gi deg to strikkeoppskrifter. Våren er her med sommervarme og kald vind om hverandre. Hva passer bedre å strikke enn et deilig skjerf og et pannebånd?

 

Dette skjerfet strikka jeg faktisk i januar og det har vært en favoritt siden. Både til inne- og utebruk. Garnet jeg har brukt er nøstebarn sitt silkeullgarn (65% ull og 35% silke). Jeg liker denne blandingen så godt fordi det ikke klør og blir ikke klamt på samme måte som ull kan bli i varmen. Særlig i halsen og i panna er jeg ømfintlig for ull som klør, selv om det ellers på kroppen ikke gjør meg noe. Du kan selvfølgelig godt velge et annet garn.
Både skjerf og pannebånd er strikka med et enkelt hullmønster. Synes du det ser avansert ut? Jeg vil si at det er ganske lett å få til. Du må bare klare å strikke to masker rett sammen, deretter lage et kast på pinnen. Det kreves ikke masse telling – for du gjør dette hele veien rundt. Skjerfet vil rulle seg litt, men det synes jeg ikke gjør så mye.

Rundtomkring-skjerf (eller rundsjal) i silkeull:

 

Legg opp 180 masker på rundpinne nummer 5,5 (jeg brukte dobbelt garn). Ta sammen maskene til en ring.
Strikk en omgang rettmasker. På neste omgang strikker du hullmøster slik: Strikk 2 masker rett sammen og lag et kast, 2 masker sammen, kast osv hele runden rundt.
Så gjentar du disse to omgangene (altså en runde med rettmasker og en runde med hullmønster) til skjerfet er så tykt som du ønsker. Jeg strikket 40 omganger og brukte 70 gram garn.

Pannebånd i silkeull.

Legg opp 88 masker på pinne nr 3,5 (jeg brukte dobbelt garn). Strikk 4 omganger med vrangbordstrikk (1 rett og 1 vrang). Skift til pinne nr 4,5, Strikk hullmønster på samme måte som på skjerfet: 1 omgang med rettmasker, neste omgang 2 masker sammen og så et kast. Strikk til pannebåndet er så bredt som du ønsker, jeg strikket 15 hullrader (30 omganger etter vrangborden). Avslutt med 4 omganger vrangbordstrikk.