To raske reparasjoner i kaffepausen

Har du ikke tid til å reparere klær? Ofte er det mye vi ikke har tid til i en travel hverdag. Og jeg vet hvordan det er med den haugen med klær som skal fikses og som bare vokser og vokser… Det gjelder gjerne å ta det litt underveis.
Som med alt annet, så er det jo snakk om prioriteringer.
Hva vi synes er viktig.
Hva vi synes er gøy.
 Jeg synes ikke det er gøy å gå i butikker. Shoppe, eller hva man kaller det for.
Derfor forsøker jeg å handle bare det jeg må og når jeg må. En konsekvens av det er at familien min ikke alltid har så mange klær å velge mellom. Så når “favorittstrømpebuksa” har fått et hull på kneet så er det et valg mellom å gå å kjøpe en ny, eller å fikse den.
Hva tar lengst tid, mon tro?
Kjøpe eller fikse?
Ikke alle reparasjoner er gjort i en fei, men noen er det. I dag gjorde jeg to raske reparasjoner mens jeg trengte en pause fra noe annet jeg holdt på med. Jeg lagde meg en kaffe og satte meg ved sybordet. Jeg tipper at det hele tok ca 10 minutter. (Litt mer kanskje, fordi jeg skulle ta bilder også, men det trenger jo ikke du å gjøre.)
Først: Ei bukse som har fått ei lita rift:

 

Det er absolutt en fordel å ta tak i problemet før det blir for stort. Et sånt lite hull vokser seg fort større. Jeg skiftet til hvit tråd i maskinen og valgte en tett sikk-sakk-søm som jeg kjørte noen ganger fram og tilbake. Vips så var det problemet løst. Et litt slitt sted rett nedenfor hullet fikk også noen sting for å være i forkant. Det blir ofte penere å forsterke før det er blitt et hull.

 

Buksa ble vel ikke akkurat som ny. Men jeg tror den har fått en forlenget levetid i alle fall.
Etterpå: Favorittstrømpebuksa til 4-åringen. Her trengs ikke symaskinen, så dette kan de fleste få til, mens du ser på nyheter for eksempel, eller hører på en favoritt-låt på mobilen.

 

Velg en tråd som passer i fargen og nøst opp maskene rundt hullet. Fest tråden og klipp av.

 

Kan du se stedet hvor hullet var på dette bildet?

 

Jeg synes ikke sånne reparasjoner er spesielt spennende, men jeg anser dem som en del av “husarbeidet” i hjemmet. Og jeg finner det meningsfylt å gi ting et lengre liv. Og så hjelper det veldig når lillesnuppa på 4 blir henrykt over at strømpebuksa er i orden igjen.
Hvis du trenger hjelp til hvordan du kan få til å reparere tøy selv, så kom gjerne med spørsmål, så deler jeg tips her på bloggen.
Og hvis du ønsker å få noen andre til å gjøre reparasjonen for deg, så tar jeg gjerne imot oppdrag.