Enkel påskemoro og snop for 30 kroner

En venninne av meg pleier å si at det mest miljøvennlige man kan gjøre er å tjene mindre penger. Jeg har ikke harde fakta som underbygger påstanden. Men det passer i alle fall med magefølelsen. Når vi har mindre å rutte med så forbruker vi mindre.

Vi er fem i familien vår og vi lever på litt mer enn en inntekt. Vi er ikke fattige og vi har alt vi trenger. Men likevel forbruker vi nok en del mindre enn mange av dem som lever rundt oss. Og – jeg tenker litt på hva ting koster når jeg handler mat. Jeg kjøper ikke alltid det billigste, jeg prøver å kjøpe økologisk og fairtrade når det finnes i butikken. Men jeg ser også på prisen.

Og jeg rynket litt på nesa da jeg så på påskemarsipanen i butikken. Det kostet over 30 kroner for noen få små søte egg. Så da bestemte jeg meg for heller å kjøpe en ferdig marsipan og  to plater lys kokesjokolade. Det kom på under 30 kroner.

Det beste i livet er gratis, heter det jo. Og man kan få mye moro for noen få kroner.

Vi supplerte med litt ymse som vi hadde i skapet fra før: gul konditorfarge, strøssel, grillspidd og sitronsaft.

Jeg lot ungene få boltre seg litt fritt. Det var ikke så super-enkelt å få sjokoladen til å feste til eggene. Det hadde sikkert funka bedre om jeg hadde valgt en litt dyrere variant av kokesjokolade. Eggene ble ikke så super-flotte som de som de solgte i butikken. Men vi fikk våre helt personlige påskemarsipanegg. Og de var det ekstra stas å kose seg med til dessert i dag;-) “Gjør-det-selv-gleden” gjelder for mat også.